Για την ελιά

Μάθετε για το φρούτο της ελιάς

Βασικά
στοιχεία για την ελιά

Οι περισσότεροι καταναλωτές αναγνωρίζουν τις ελληνικές επιτραπέζιες ελιές είτε με τα ονόματα προέλευσης (παραγωγής) τους, είτε από τον τρόπο επεξεργασία τους. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά είδη ελιών, που διακρίνονται είτε από τόπο τους είτε από διαδικασία παραγωγής, αλλά μόνο μερικές κύριες ποικιλίες. Όλες οι ελιές αλλάζουν από πράσινο σε μαύρο και στην τελική φάση ζαρώνουν καθώς ωριμάζουν. Μια ποικιλία μπορεί να παράγει πολλά διαφορετικά είδη ελιών (μερικές μπορεί να είναι πράσινες, άλλες μαύρες ή τσακιστές, μερικά ολόκληρες κτλ.).
Πόσο υγιεινές είναι οι συσκευασίες που χρησιμοποιείτε;

Όλες οι συσκευασίες (λευκοσίδηρο κυτίο, γυάλινο βάζο, πλαστικά φάκελα και δοχεία pet) είναι κατάλληλες για τρόφιμα σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών ενώ όλοι οι προμηθευτές των συσκευασιών μας είναι πιστοποιημένοι με τα ανάλογα πρότυπα HACCP και ISO. Το λευκοσίδηρο κυτίο και το γυάλινο βάζο θεωρούνται από τις ιδανικότερες συσκευασίες συντήρησης για πολλές κατηγορίες τροφίμων ενώ με την κατανάλωση τροφών από τέτοιες συσκευασίες επιτυγχάνουμε τη λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών για τη σωστή λειτουργία και την ευεξία του οργανισμού.

Από που προέρχονται οι καρποί που συσκαευάζονται;

Οι καρποί της ελιάς προέρχονται από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, ανάλογα με την ονομασία ποικιλίας – προέλευσης της ελιάς.

Γιατί τα προϊόντα συσκευάζονται σε άλμη (αλάτι και νερό);

Ο καρπός της ελιάς είναι ο μοναδικός καρπός ο οποίος δεν μπορεί να καταναλωθεί ωμός (κατευθείαν από το δέντρο) από τον άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει κάποια ουσία (ελευρωπεΐνη) η οποία είναι πολύ πικρή. Όταν η ελιά είναι άγουρη (πράσινη) τα ποσοστά της ουσίας αυτής είναι αρκετά υψηλά και βέβαια ο καρπός πολύ πικρός. Όσο προχωρά η ωρίμανση όμως το χρώμα από πράσινο γίνεται σταδιακά κόκκινο για να καταλήξει μαύρο με ελάχιστη πλέον ουσία στον καρπό.

Υπάρχουν συντηρητικά στα προϊόντα; Για ποιο λόγο;

Σε ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται φυσικά συντηρητικά τα οποία όμως προβλέπονται από τον κώδικα τροφίμων και ποτών του ελληνικού κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Μπορώ να αγοράσω προϊόντα κατευθείαν από το εργοστάσιό σας;

Φυσικά και μπορείτε. Άλλωστε, αρκετοί πελάτες μας (εσωτερικού) έρχονται απευθείας στην έδρα μας για να παραλάβουν την παραγγελία τους κερδίζοντας έτσι στην τιμή.

Πως μπορώ να γίνω συνεργάτης - μεταπωλητής των προϊόντων σας;

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας μας (πωλήσεις, έμποροι, μεταφορείς εξωτερικού και εσωτερικού, super market, καταστήματα τροφίμων κτλ) μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Ευρύ γκάμα καλά φροντισμένων προϊόντων που παράγονται από τα δέντρα μας χωρίς πρόσθετα και συντηριτικά.


Δείτε τις ποικιλίες μας Δείτε τις συσκευασίες μας